• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про проведення Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності

Про проведення Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності

2023-10-05

На виконання наказу УО ВМР від 04.10.2023 року №217та з метою активізації і покращення роботи щодо попередження і недопущення загибелі та травмування учасників освітнього процесу, особливо дітей, від різного роду надзвичайних ситуацій чи подій в осінньо-зимовий період і протягом всього 2023/2024 навчального року, навчання дітей правилам безпечної особистої поведінки під час освітнього процесу в закладі та поза його межами, в побуті, прийняття вірних рішень в складних життєвих ситуаціях, вмінню вірно діяти та надавати долікарську допомогу собі і потерпілим, а також розширення знань про оперативно-рятувальну службу «101» ДСНС та інших невідкладних служб

НАКАЗУЮ:

1.Вихователю – методисту Ользі КОНСЬКІЙ:

1.1.Провести консультацію та націлити всіх працівників закладу для організації ними подальшої роз’яснювальної та профілактичної роботи в період проведення місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності (БЖД) по недопущенню травмувань, особливо дітей, від різного роду надзвичайних ситуацій чи подій, як в закладі, так і поза його межами. Посилити контроль за: роботою нічних сторожів (інструктаж, інструкція з пожежної безпеки, відмітка в журналі про перевірку роботи сторожів в нічний час та святкові дні тощо), дотримання протиепідемічних заходів.
1.2. В період з 16.10.2023 року по 21.11.2023 року провести місячник знань з дітьми правил безпеки життєдіяльності (БЖД) - : мінна безпека, пожежна безпека, електробезпека, безпечне користування побутовим газом (Навчання дітей правилам безпечного користування газом – методичні рекомендації) і пічним опаленням, виконання Правил дорожнього руху (провести 2 етап Тижня безпеки дорожнього руху), порядок виклику служб невідкладної допомоги (101, 102, 103, 104), правила поводження дітей під час виникнення надзвичайних ситуацій і подій, дотримання карантинних заходів і користування засобами індивідуальними захисту (ЗІЗ), надання долікарської допомоги.
1.3. Довести до всіх працівників закладу зміни до Правил дорожнього руху, затверджені постановою КМ України від 29.09.2021 року №1091.
2.Видати відповідні накази, розробити та затвердити «План заходів з проведення Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності (БЖД)»;

3. Роздрукувати та вивісити в закладі оголошення про початок місячника. Виготовити та роздати батькам буклети та іншу інформацію з дотримання дітьми правил БЖД;

4.Всім педагогам закладу:
4.1.Провести з дітьми бесіди з тематики запобігання загибелі та травматизму дітей внаслідок вибухів, пожеж, користування електроприладами, побутовим газом, пічним опаленням, під час руху за межами дому (ПДР), про вірусні та інфекційні захворювання, харчові отруєння, отруєння хімічними та іншими речовинами, поводження при виявленні вибухонебезпечних і невідомих предметів, правил поведінки в укритті, обережного спілкування з незнайомими людьми тощо.

4.2. Вжиті заходи довести батькам і нагадати їм про те, що вони несуть особисту відповідальність за життя та здоров’я своїх дітей за межами освітнього закладу.

5.Провести конкурси творчих робіт, виставки малюнків, аплікацій, та інші заходи з питань безпеки життєдіяльності на теми: «Небезпечні бойові вибухові пристрої», «Рятувальник – професія героїчна», «Діти проти надзвичайних ситуацій», «Мій героїчний вчинок» та інші.

6. Поновити куточки безпеки життєдіяльності та влаштувати виставки на дану тематику: малюнки, стінгазети, дитячі вироби. Зробити їхню фотозйомку.

7.Висвітлити проведення місячника за допомогою засобів масової інформації, на сайті закладу та іншої наочної агітації.

8.Завгоспу Наталії АНУФРІЄВІЙ:

8.1.Перевірити наявність, колір, кількість встановлення, дублювання та стан «Знаків безпеки» та напрямки руху під час евакуації до укриття, запасні виходи, розташування вогнегасників та інших засобів пожежогасіння. При необхідності – привести їх до стандартів, оновити та доповнити.

9.Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою .

Кiлькiсть переглядiв: 18